Prentenboek ‘Papa is een zeeman’

 

Als zeemansvrouw en moeder van 2 dochters weet ik dat het hebben van een zeeman zijn voor- en nadelen heeft. Op Terschelling is het natuurlijk erg fijn dat veel gezinnen in het spreekwoordelijke zelfde schuitje zitten, zoals ze weleens zeggen gedeeld leed is halve smart.

Maar het is niet altijd makkelijk, vooral voor kinderen.

Bij mijn dochters merk ik dat ze het soms ontzettend lastig vinden dat papa er niet altijd is of hem voor lange tijd te moeten missen.

Als kinder- en jeugdtherapeute ervoer ik dagelijks de kracht van kinderboeken, vooral in situaties waarin een kind het moeilijk heeft. Het is zo fijn als kind om een boekje te lezen waarin je jezelf en je situatie herkent!
Als je papa op zee werkt, zou een boekje met dat onderwerp natuurlijk fantastisch zijn. In mijn zoektocht bleek dat zo’n boekje, bij mijn weten, niet bestaat.

Er zijn boekjes over allerlei soorten onderwerpen, maar een boekje over een zeemanspapa bleek niet te vinden. Dat vond ik zo jammer en het bleef maar door mijn gedachten spoken hoe leuk het zou zijn om zo’n boekje te hebben.

 Langzamerhand kwam het idee om zelf een boekje te schrijven en begon ik te bedenken wat er dan in dat boekje zou moeten komen staan. Zelf hou ik van korte en pakkende teksten, die makkelijk voorlezen en bij voorkeur rijmen. Naarmate ik meer tijd besteedde aan het boek bedacht ik me dat het eigenlijk zonde zou zijn om het boek voor mezelf en mijn dochters te houden, als het eenmaal klaar zou zijn.

Hoe leuk zou het zijn als andere zeemanskinderen, op Terschelling, maar ook daarbuiten,  ook van het boek zouden kunnen genieten?!

Daarom besloot ik het boek ook daadwerkelijk te gaan drukken, compleet met hardcover en ISBN nummer.

Nu ik het boek in grotere oplage zou gaan drukken, nam ik me voor het ook maar meteen wat grootser aan te pakken.

Ik heb een grote voorliefde voor mooie prentenboeken en mijn idee was dus ook om mooie tekeningen te vinden bij de tekst die ik had gemaakt.

Toen de tekst eenmaal klaar was ben ik op zoek gegaan naar een illustratrice en vond in Femke Muntz mijn gedroomde match voor het boek.

Nu na in totaal tweeënhalf jaar is het boek er en ik ben zo ontzettend trots, maar vooral ook heel blij voor alle kindjes die een papa hebben die op zee werkt en eindelijk een boekje kunnen lezen dat op hun belevingswereld en situatie aansluit.

Het boek is herkenbaar, ontroerend, grappig en laat in mijn beleving precies zien hoe het is om een zeemanspapa te hebben.

Maar bovenal is het een mooi prentenboek, ook als je geen zeemanspapa hebt!

 

Het boek kost €16,75 en is vanaf nu te bestellen door een appje te sturen naar 06 22 965 956