Welkom


 

 

 Groot en klein verlies.


Bij rouw en verlies denk je al snel aan de dood, maar niet alleen na de dood van een dierbare kan er sprake zijn van rouw. Er zijn veel meer soorten verlies waarbij je kan rouwen, bijv de ziekte van een dierbare, adoptie of uithuisplaatsing, (echt)scheiding, verlies van een deel van je eigen lichaam of een (chronische) ziekte, maar ook een allesverwoestende brand, overstroming of faillisement.

Allemaal voorbeelden waarbij je leven helemaal anders wordt en het niet altijd makkelijk is om het in je eentje te verwerken. Kinderen kunnen na een verlies helemaal vastlopen, angstig worden, neerslachtig of misschien juist 'onhandelbaar' en soms is het dan fijn om iemand te hebben die je tijdelijk weer op weg helpt. Iemand die je helpt alles wat er gebeurd is te begrijpen en orde te scheppen in de chaos in je hoofd en je helpt om te gaan met je gevoelens. Soms kan een kind jaren na een verlies, juist als niemand het meer verwacht, nog vastlopen of helemaal in de war raken door een verandering of een samenloop van omstandigheden. 

Groot en klein verlies is er voor kinderen en jongeren die, kort of lang, na een verlies begeleiding en ondersteuning kunnen gebruiken. Maar ook voor ouders die advies, tips en een steuntje in de rug kunnen gebruiken in het contact met hun kinderen tijdens verliesmomenten zoals bovengenoemd.

Denk je dat je kind begeleiding kan gebruiken of wil je vrijblijvend meer informatie? Neem contact met me op!

Begeleiding wordt vaak grotendeels vergoed vanuit de aanvullende zorgverzekering.