Welkom

f

 

 

 Groot en klein verlies.

 

Voor kinderen en jongeren.

 

Soms gaat het in je leven even helemaal niet zoals je wil, misschien is er iets gebeurd waardoor alles anders is geworden, of misschien is er vroeger iets voorgevallen of heb je iets meegemaakt waardoor je nu niet lekker in je vel zit.

Misschien ben je minder blij, ben je somber of verdrietig, of juist boos of angstig. Het kan zijn dat je ook helemaal niet weet waarom je je ineens zo voelt en raak je daarvan in de war.

Wil je dat er iets verandert en lukt dat zelf niet (meer)?! Misschien kan ik je een handje helpen!

 

Voor ouders

 

Groot en klein verlies is een praktijk voor kinderen en jongeren die even vast zijn gelopen en wat hulp kunnen gebruiken om weer verder te kunnen.

Hierbij kan je denken aan emotionele problemen/zelfvertrouwen of moeite na een verlies of bij rouw.

Bij rouw en verlies denk je al snel aan de dood, maar niet alleen na de dood van een dierbare kan er sprake zijn van rouw. Er zijn veel meer soorten verlies waarbij je kan rouwen, bijv de ziekte van een dierbare, adoptie of uithuisplaatsing, (echt)scheiding, verlies van een deel van je eigen lichaam of een (chronische) ziekte, maar ook een allesverwoestende brand, overstroming of faillisement.

Allemaal voorbeelden waarbij je leven helemaal anders wordt en het niet altijd makkelijk is om het in je eentje te verwerken. Kinderen kunnen na een verlies helemaal vastlopen, angstig worden, neerslachtig of misschien juist 'onhandelbaar' en soms is het dan fijn om iemand te hebben die je tijdelijk weer op weg helpt. Iemand die je helpt alles wat er gebeurd is te begrijpen en orde te scheppen in de chaos in je hoofd en je helpt om te gaan met je gevoelens. Soms kan een kind jaren na een verlies, juist als niemand het meer verwacht, nog vastlopen of helemaal in de war raken door een verandering of een samenloop van omstandigheden. 

Groot en klein verlies is er voor kinderen en jongeren die begeleiding en ondersteuning kunnen gebruiken. Maar ook voor ouders die advies, tips en een steuntje in de rug kunnen gebruiken in het contact met hun kinderen tijdens momenten zoals bovengenoemd.

Denk je dat je kind begeleiding kan gebruiken of wil je vrijblijvend meer informatie? Neem contact met me op!

Begeleiding wordt vaak grotendeels vergoed vanuit de aanvullende zorgverzekering of via gemeente Leeuwarden/Terschelling.