Voor wie?

 Kinderen en jongeren.

Soms gaat het even helemaal niet zoals je wil. Ben je onzeker, maak je je zorgen, gaat alles verkeerd op school of thuis, durf je mensen niet te vertrouwen, maak je veel ruzie,…etc.   Vaak is het fijn om dan even contact te hebben met iemand die er buiten staat. Iemand die je met een gerust hart kan belasten met je gevoelens en gedachten en iemand die je weer op weg helpt.Ik begeleid kinderen en jongeren individueel in hun thuissituatie, in overleg op school of in de werkruimte.

Ouder(s) en verzorger(s).

Als ouder/verzorger heb je het beste voor met je kind, maar soms is het moeilijk om je kind te bereiken of te ondersteunen als je kind vastloopt. Je wil zo graag helpen, maar weet niet wat je moet doen, weet niet hoe je je kind kan helpen of soms zitten je eigen gevoelens je misschien in de weg. Ik begeleid ouders en geef hen informatie en handvatten om hun kind(eren) te ondersteunen. Soms is een gesprek al voldoende om weer op weg te kunnen. 

(Ex-)paren 

Zit je relatie in zwaar weer en overweeg je om te gaan scheiden? Is de beslissing al gemaakt en wil je op een goede manier uit elkaar gaan, of zit je in een (verlate) vechtscheiding en wil je het tij doen keren? SCHIP-aanpak is er voor (ex-)paren en is gericht om te kijken of jullie verder kunnen als liefdespartners of opnieuw met elkaar de verbinding aan te gaan, maar dan als partners in ouderschap. De nadruk ligt niet alleen op het conflict, maar ook op het verlies dat een scheiding teweeg brengt.

Kijk voor meer informatie bij SCHIP-aanpak op deze site.

Gezinsbegeleiding bij rouw en verlies.

Een gezin bestaat uit allemaal verschillende individuen die elk anders op een verandering of verlies reageren. Ik begeleid gezinnen die te maken hebben met ziekte, (aankomend) overlijden of  een scheiding. Hoe kun je als gezin verder met elkaar, hoe blijf je met elkaar communiceren en hoe bereid je elkaar voor en leer je omgaan met wat al gebeurd is en wat nog komen gaat?!

Professionals.

Mensen die met kinderen en jongeren werken worden vroeg of laat geconfronteerd met de verliezen van deze jonge mensen. Dit is niet altijd gemakkelijk, want wat kan je verwachten en hoe kun je ze ondersteunen?! Voor professionals organiseer ik trainingen, lezingen en workshops op maat.