Individuele begeleiding/therapie kinderen/ jongeren
In de begeleiding met kinderen stem ik samen met het kind af wat we gaan doen. Het ene kind wil graag heel doelgericht werken in een handboek of te praten en het andere kind vind het juist fijner om met creatieve middelen te werken of te werken met bijv. verhalen of gedichten.
Samen met ouders, maar vooral met het kind stellen we een doel en kijken we hoe vaak een kind wil komen. Het minimale aantal bijeenkomsten is 5 (na een goed gevoel bij de intake), dit is om het proces van kennismaken, samen werken en afronden te kunnen waarborgen. Vooral bij begeleiding na een verlies is dit heel belangrijk.
Na 5 keer evalueren we en kunnen we afronden of juist besluiten dat een vervolg fijn zou zijn, het is ook mogelijk dat we een pauze inlassen en kijken hoe een kind het ‘alleen’ redt.
Vooraf aan de begeleiding vindt een intake plaats. Deze is (gedeeltelijk) samen met (1 van de) ouders.
Ouderbegeleiding
Als ouders heb je soms van allerlei vragen over hoe je het best je kind kan bijstaan na een verlies en kan je misschien wel wat handvatten gebruiken of wil je gewoon even weten of je op de goede weg bent. Soms is 1 gesprek al voldoende.
SCHIP-aanpak
Een begeleidingstraject voor (ex-)paren die (overwegen om te) gaan scheiden of (al langere tijd) gescheiden zijn en (of dreigen te) belanden in een vecht-scheiding.
Hoe kan je weer met elkaar verbinden als partners in ouderschap? Naar aanleiding van 5 fasen; Samenkomen, Conflict en verliesverheldering, Helpend horen, Integratie en Partnerschap, ga je opnieuw de verbinding met elkaar aan.
Kijk voor meer informatie bij SCHIP-aanpak op deze site.
Gezinsbegeleiding
Na een verlies speelt er soms van alles in het gezin en soms is het moeilijk om dan samen te komen. Iedereen verwerkt een verlies op een andere manier en dat maakt het soms moeilijk om een verlies met elkaar te delen, terwijl dit juist heel veel troost en steun kan opleveren.
Workshops, lezingen en trainingen voor beroepskrachten en ouders.