Over mij

 

Tamara Spijkerboer.

In 2003 ben ik afgestudeerd als dramatherapeut (Creatieve Therapie Drama)aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Ik ben jarenlang werkzaam geweest in onder andere de volwassen verslavingszorg, kinder- en jeugdhulpverlening en heb gewerkt als verliesconsulente en manager binnen de kinderopvang. 

Binnen en buiten mijn werk als therapeut en manager ben ik vaak geconfronteerd met rouw en verlies bij kinderen en jongeren en dat heeft mij er toe gezet mij in dit onderwerp te specialiseren en de post-HBO opleiding ‘Omgaan met verlies bij kinderen en jongeren’ te gaan volgen bij het Land van Rouw, door Riet Fiddelaers en Sabine Noten, welke ik in november 2012 afgerond heb.

Eind 2012 ben ik voor mezelf begonnen als kinder- en jeugdtherapeut met als specialisatie rouw en verlies.

Werken met kinderen en jongeren is mijn passie. Ik geniet ervan samen met een kind of jongere de juiste weg te vinden om ons gezamenlijke doel te behalen. Ik vind het prachtig om ‘het eigen’ van een kind te zien en getuige te zijn van de ontwikkeling die een kind/jongere maakt.

De transformatie die een kind met de juiste hulp kan maken vind ik elke keer weer magisch!

Sinds januari 2020 mag ik mezelf gecertificeerd SCHIP-behandelaar noemen. De SCHIP-aanpak is ontwikkeld voor (ex-) paren die (overwegen te) gaan scheiden en is niet alleen gericht op het conflict maar ook de verliezen die een scheiding genereren.

Meer daarover lees je bij ‘SCHIP-aanpak’op deze site. 

In 2013 ben ik samen met mijn oudste dochter naar Terschelling verhuisd, waar ik in 2014 mijn huidige man heb leren kennen. Inmiddels zijn we nog een dochter rijker en zijn we met zijn vieren. Als moeder in een samengesteld gezin, weet ik hoe het is om met alle emoties en situaties die daarbij komen kijken te moeten omgaan. Deze ervaring neem ik mee als therapeut en maakt dat ik mij ook kan verplaatsen in mijn client, zowel ouders als kinderen.

Ik ben lid van de Nederlandse Vereniging voor Dramatherapie (NVDT), deze vereniging is onderdeel van de Federatie Vaktherapeutische Beroepen (FVB).

Ik ben geregistreerd lid van de NFG (nederlandse federatie gezondheidzorg)

Ik ben gecertificeerd door de KIWA, dat betekent dat ik aan alle eisen en voorwaarden voldoe om gekwalificeerde en hoogwaardige hulpverlening te bieden.

 Tamara Spijkerboer

Aangesloten bij:

de-nfg.nlAfbeeldingsresultaten voor nfg logo

https://fvb.vaktherapie.nl/De bronafbeelding bekijken 

https://www.schipaanpak.nl/De bronafbeelding bekijken

https://www.kiwa.com/nl/nl/Afbeeldingsresultaten voor kiwa