Over mij

 

 

 

Tamara Spijkerboer.In 2003 ben ik afgestudeerd als dramatherapeut (Creatieve Therapie Drama)aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Ik ben jarenlang werkzaam geweest in onder andere de volwassen verslavingszorg, kinder- en jeugdhulpverlening en heb gewerkt als verliesconsulente en manager binnen de kinderopvang. 

Binnen en buiten mijn werk ben ik vaak geconfronteerd met rouw en verlies bij kinderen en jongeren en dat heeft mij er toe gezet de post-HBO opleiding 'Omgaan met verlies bij kinderen en jongeren' te gaan volgen bij het Land van Rouw, door Riet Fiddelaers en Sabine Noten, welke ik in november 2012 afgerond heb.

 

Eind 2012 ben ik voor mezelf begonnen als rouw/ en verliestherapeut.

Ik ben lid van de Nederlandse Vereniging voor Dramatherapie (NVDT), deze vereniging is onderdeel van de Federatie Vaktherapeutische Beroepen (FVB).

 

In 2013 ben ik met mijn toen 6jarige dochter naar Terschelling verhuisd. Niet veel later heb ik mijn huidige partner leren kennen en inmiddels vormen we na de geboorte van onze jongste dochter een gezin met zijn vieren. Als moeder in een samengesteld gezin weet ik dat het niet altijd even makkelijk is om met alle emoties (van alle betrokkenen, maar vooral mijn dochter) die hierbij komen kijken om te gaan.

 

Als rouw- en verliestherapeut begeleid ik kinderen en jongeren wanneer zij vastgelopen zijn na een verlies, informeer en begeleid ik ouders en geef ik voorlichting en training aan beroepskrachten.

 

 Tamara Spijkerboer